Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Πάσχα (θρησκευτικό μέρος)

Καλημέρα! Σήμερα σας καλωσορίζουμε με το "Βουνό"!



Πριν λίγες μέρες βγάλαμε τα μαρτάκια από τα χέρια μας , αποχαιρετήσαμε τον Μάρτη και υποδεχτήκαμε τον Απρίλη που μας φέρνει μια πολύ μεγάλη γιορτή, το Πάσχα. 
Αν συνεχίζετε να κόβετε τα ποδαράκια της κυράς Σαρακοστής, τότε θα έχετε δει ότι έμειναν 2 μόνο πόδια, δηλαδή 2 μόνο εβδομάδες μέχρι το Πάσχα.

Αν βρισκόμασταν τώρα στην τάξη θα βρίσκαμε πολλές πασχαλιάτικες εικόνες και θα τις κουβεντιάζαμε παρέα. Σας βρήκα μερικές για να τις παρατηρήσετε και να τις σχολιάσετε με τους γονείς ή τα αδερφάκια σας. 
Εγώ Πάσχα θα κάνω! | Pentapostagma
Μπορείτε να δείτε τα παρακάτω βιντεάκια και να τα σχολιάσετε παρέα με τη μαμά και τον μπαμπά. Στο πρώτο βίντεο, οι αγαπημένοι σας Πέρης και Κάτια, περιγράφουν με απλά λόγια τις θαύματα και τα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.
 
Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες και σε αυτό το βιντεάκι που λέει με απλά λόγια και εικόνες την ιστορία της Μεγάλης Εβδομάδας. 

Όποιος θέλει μπορεί να χρωματίσει και να φτιάξει τη δική του ιστορία του Πάσχα και να την κάνει βιβλιαράκι.
Στο popi-it υπάρχει μια πολύ ωραία εργασία που μπορείτε να εκτυπώσετε και να την δώσετε να τη ζωγραφίσουν τα παιδιά. Στο κάτω μέρος του κάθε φύλλου εργασίας, το παιδί καλείται να βρει και να ζωγραφίσει το συναίσθημα κάποιου άλλου που είναι παρόν στο γεγονός, π.χ. ων μαθητών, της Μαρίας κ.α. Για να τη δείτε πατήστε ΕΔΩ
Για όποιον δυσκολεύεται να τις εκτυπώσει από τη σελίδα του popi-it, σας παραθέτω τις εργασίες παρακάτω. Μετά μπορείτε να ενώσετε τις σελίδες σαν βιβλιαράκι για να το διαβάζουν τα παιδιά και να θυμούνται την ιστορία του Πάσχα.





Οι πρώτες ιστορίες του Πάσχα φτιάχτηκαν κιόλας από την Άννα Μαρία, την Αργυρώ, τη Μάρη, τον Ιάσονα και την Ίριδα! 
Μπράβο σας παιδιά και ευχαριστούμε που τις μοιραστήκατε μαζί μας!






















Για όποιον θέλει, στο παρακάτω βίντεο θα βρει περισσότερες λεπτομέρειες για την ιστορία της ζωής του Ιησού που διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα.

 Καλή εβδομάδα!
 

Νηπιαγωγείο εν όψ-e Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template and web hosting