Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Παγκόσμια Μέρα Παιδικού Βιβλίου 2

Καλημέρα! Χαίρομαι που τα λέμε και σήμερα! 
Σας καλωσορίζω με ένα από τα αγαπημένα σας τραγουδάκια για να ξεκινήσουμε!
 Παγκόσμια Μέρα του Παιδικού Βιβλίου σήμερα γιατί μια μέρα σαν τη σημερινή, πριν πολλά πολλά χρόνια, το 1805, γεννήθηκε στη Δανία ένα μικρό αγόρι που καθώς μεγάλωνε του άρεσε να φτιάχνει και να λέει παραμύθια. Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, αυτό είναι το όνομά του, αυτή είναι η φωτογραφία του....   
        

...και έλεγε υπέροχα παραμύθια που έμειναν στην ιστορία.

Αφού δεν είμαστε στην παρεούλα μας να σας τα πω, λίγες πληροφορίες για τη ζωή του μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο.


Μερικά από τα παραμύθια του είναι τα παρακάτω και αν πατήσετε πάνω τους θα μπορέσετε να τα δείτε. Βέβαια μπορείτε να τα αναζητήσετε και μόνοι σας στο youtube με τη βοήθεια ενός μεγάλου όπως ψάχναμε μαζί και στο νηπιαγωγείο μας. Το καλύτερο φυσικά είναι να τα διαβάσετε από το βιβλίο, αλλά μπορείτε και να τα δείτε σε κινούμενα σχέδια που τόσο πολύ σας αρέσουν.

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ ΜΕΡΟΣ Α     ΜΕΡΟΣ Β

ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ

Η ΜΙΚΡΗ ΓΟΡΓΟΝΑ

ΟΙ ΑΓΡΙΟΙ ΚΥΚΝΟΙ

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΟ

ΣΟΥΠΑ ΑΠΟ ΞΙΓΚΙ ΜΥΓΑΣ

ΟΛΙ Ο ΟΝΕΙΡΟΥΛΗΣ


Μπορείτε επίσης να φτιάξετε και τους δικούς σας σελιδοδείκτες με απλά υλικά που έχετε στο σπίτι. Μερικές ωραίες ιδέες μπορείτε να βρείτε εδώ. Από το infokids.gr και το Kindergarden today...




Μια καταπληκτική ιδέα για σελιδοδείκτες μας έστειλε και ο Μανώλης!Ευχαριστούμε!

Αν πάλι θέλετε, μπορείτε να διαλέξετε και να  εκτυπώσετε όποια σελίδα σας αρέσει, να χρωματίσετε τις εικόνες και μετά να τις κόψετε γύρω γύρω. Στους σελιδοδείκτες με τα ζωάκια, μπορείτε αν θέλετε να κόψετε το κάτω μέρος της κοιλιάς των ζώων, ώστε να "αγκαλιάζουν" τη σελίδα σαν μανταλάκι. Μερικές ιδέες μπορείτε να βρείτε εδώ.




Και αφού είναι Μέρα του Βιβλίου η σημερινή, μια θαυμάσια ιδέα είναι να γράψετε το δικό σας παραμύθι, όπως έκανε ο Μανώλης, και όποιος θέλει μπορεί να μας την στείλει για να τη δημοσιεύσουμε στο blog.
Κι επειδή έρχεται Σαββατοκύριακο, σας έβαλα μερικά εκπαιδευτικά παιχνίδια στις σελίδες του ιστολογίου  καθώς και την ιστοσελίδα του μικρού αναγνώστη, όπου υπάρχουν αρκετά βιβλία με ηχογραφημένη ανάγνωση που μπορούν τα παιδιά να διαλέξουν αυτό που τους αρέσει.

Καλή διασκέδαση!
 

Νηπιαγωγείο εν όψ-e Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template and web hosting