Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ήρθε η ώρα να συζητήσουμε με τους μαθητές μας, να μάθουμε τι σημαίνουν, τι γιορτάζουμε,να δούμε τις αρχικές τους ιδέες και να τις εμπλουτίσουμε σε όλους τους επιμέρους τομείς. Δείχνουμε τις παρακάτω εικόνες στους μαθητές μας και ζητάμε να μας πουν τι βλέπουν, τι παρατηρούν...

Στη συνέχεια μπορούμε να τους παρουσιάσουμε βυζαντινές εικόνες και να ζητήσουμε από τους μαθητές μας να τις συγκρίνουν με τις προηγούμενες. Ρωτάμε αν έχουν ξαναδεί τέτοιες εικόνες και πού; Ποιες είναι οι ομοιότητες και οι διαφορές που παρατηρούν;
 

Διαβάζουμε την ιστορία της γέννησης του Χριστού ή αν θέλουμε μπορούμε να την παρουσιάσουμε με αυτό το σύντομο αλλά περιεκτικό βίντεο.


 



  

 

Μετά από αυτά τα πολύ ωραία τραγουδάκια για τους μάγους, πάμε να μιλήσουμε και για το 3!!!
Ξαναθυμόμαστε τι μας είπε το τραγούδι, ζωγραφίζουμε ότι μας άρεσε και στη συνέχεια ζητάμε από τα παιδιά να μας φέρουν τρία ίδια πράγματα και να μας τα παρουσιάσουν στην ψηφιακή μας τάξη!
Μπορούμε να μοιραστούμε το παρακάτω φύλλο εργασίας και με το annotate ζητούμε να γράψουν το 3 όπως μπορούν. Όποιοι θέλουν μπορούν να εκτυπώσουν το φύλλο εργασίας και να το συμπληρώσουν με μαρκαδόρους στο σπίτι.


 

Νηπιαγωγείο εν όψ-e Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template and web hosting