Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΧΕΙΜΩΝΑ!

Καλώς ήρθες Χειμώνα!!!

 Πρώτη μέρα του Χειμώνα σήμερα! Τι λέτε, πάμε να μάθουμε το τραγούδι του Χειμώνα;

Ο Χειμώνας με τους βοριάδες του μπέρδεψε τα γράμματά του. Θα τον βοηθήσεις να τα βάλει στη σειρά;

Χειμωνας, an interactive worksheet by vikimix
liveworksheets.com

Οι εικόνες μπερδεύτηκαν! Μπορείς να τις βάλεις στη σωστή εποχή;

 

Ο Χειμώνας έχει τρεις μήνες, τρία παιδιά: τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο ή αλλιώς τον Δεκέμβρη, τον Γενάρη και τον Φλεβάρη! Ο Δεκέμβρης μας φέρνει τα Χριστούγεννα στις 25, ο Γενάρης φέρνει τον αη Βασίλη, το νέο χρόνο και την Πρωτοχρονιά κι ο Φλεβάρης μας φέρνει τις Απόκριες και τα γλέντια τα τρελά! 

  

Κι αφού καινούριος μήνας ξεκινά σας ετοίμασα μερικά χριστουγεννιάτικα φύλλα με τους αριθμούς για να τα θυμηθούμε...



Ο Χειμώνας είναι η πιο κρύα εποχή του χρόνου και χρειαζόμαστε πολύ ζεστά ρούχα για να μην κρυώσουμε!  Μήπως μπορείτε να μου πείτε μερικά;

 Ρουχα του χειμώνα, an interactive worksheet by MISSDIMITRA

Παίζουμε Σωστό ή Λάθος; Λέμε στα παιδιά προτάσεις και στις σωστές χειροκροτούν ενώ στις λάθος γελάνε! Πάμε να παίξουμε!  Τον Χειμώνα φοράμε μαγιό!  Τον Χειμώνα κάνει κρύο!  Τον Χειμώνα ανθίζουν τα λουλούδια! Τον Χειμώνα κολυμπάμε στη θάλασσα! Τον Χειμώνα φοράμε κασκόλ! κ.ό.κ.

Θέλετε να παίξουμε τώρα το παιχνίδι με το ζεστό και το κρύο; Θα λέμε λέξεις ζεστές ή κρύες και κάθε φορά θα αντιδράμε αναλόγως! Στις ζεστές θα ζεσταινόμαστε και θα ιδρώνουμε και στις κρύες θα τουρτουρίζουμε και θα παγώνουμε! Ας ξεκινήσουμε λοιπόν...









 

Όπως οι άνθρωποι προετοιμάζονται για τους κρύους μήνες του Χειμώνα, έτσι προετοιμάζονται και τα ζωάκια... Άλλα φεύγουν για ζεστές χώρες κι άλλα αφού μαζέψουν αρκετό φαγητό, πέφτουν για ύπνο! Ξέρεις κάποιο τέτοιο ζώο; Αφού ακούσεις το παραμύθι "Λιγουλάκι Χειμώνας" ψάξε να βρεις ποια ζωάκια θα πέσουν σε χειμερία νάρκη στη φωλιά τους τους κρύους μήνες του Χειμώνα!

 



 

Νηπιαγωγείο εν όψ-e Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template and web hosting