Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

 Στις αρχές του κάθε μήνα, παίζουμε στην τάξη το κυνήγι του χαμένου μήνα! 

Έτσι και σήμερα θα παίξουμε το κυνήγι του χαμένου Φλεβάρη! Αν ήμασταν στο σχολείο, θα έκοβα τις λέξεις και θα τις κολλούσα σε διάφορα σημεία μέσα στην τάξη. Στη συνέχεια ένα - ένα παιδί θα σηκωνόταν και με τον ήχο του τραγουδιού μας, θα έψαχνε στο χώρο, θα έφερνε τη λέξη στην ολομέλεια και θα την σύγκρινε με τη λέξη-μήνα αναφοράς που θα είχα τοποθετήσει στον πίνακα. Μπορείτε τώρα να παίξετε στο σπίτι αυτό το παιχνίδι με τους γονείς σας και να τους μάθετε και το τραγουδάκι μας που πάει κάπως έτσι.... 

"Ψάξε (όνομα παιδιού) για να βρεις

το Φλεβάρη αν μπορείς

πρόσεξε μην μπερδευτείς

το Φλεβάρη να μας βρεις!

Ψάξε, ψάξε να τον βρεις

τον Φλεβάρη αν μπορείς!"


  Μόλις τελειώσουμε με το κυνήγι του Φλεβάρη στον χώρο, δίνουμε στα παιδιά την παρακάτω φωτοτυπία και τους ζητάμε να ψάξουν τον Φεβρουάριο και να τον κυκλώσουν! Στην συνέχεια ζητάμε να γράψουν το όνομα του μήνα στη γραμμή όπως μπορούν!


 Ανάλογα με τις ικανότητες των μαθητών μας μπορούμε να φτιάξουμε φύλλα εργασίας με ποικίλους βαθμούς δυσκολίας. Εγώ ετοίμασα φύλλα με μέτριο βαθμό δυσκολίας με λέξεις που δεν μοιάζουν μεταξύ τους, αλλά ταιριάζουν εννοιολογικά με το περιεχόμενο του κάθε μήνα. Παρακάτω σας παραθέτω μερικά φύλλα εργασίας για τους επόμενους μήνες.











 

Νηπιαγωγείο εν όψ-e Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template and web hosting