Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Τα σπανάκια

Μετά το χθεσινό μας έλεγχο στο περιβόλι, είδαμε πως και τα σπανάκια ωρίμασαν αρκετά και πως έπρεπε να τα μαζέψουμε κι αυτά. Τα παιδιά ξεχώρισαν τα σπανάκια απο τα άγρια χόρτα, τα ξερίζωσαν και τα συγκέντρωσαν στο καφάσι.
 
Στη συνέχεια ζυγίσαμε τα σπανάκια στη ζυγαριά της τάξης, τα παιδιά είδαν πως λειτουργεί η ζυγαριά και πειραματίστηκαν με διάφορα υλικά. Έκαναν συγκρίσεις και διαχώρησαν τα υλικά σε ανάλογα με το βάρος τους σε βαριά και ελαφριά.
Μετά απο συζήτηση για τη διατροφική αξία του σπανακιού και τις βιταμίνες του, τα παιδιά αποφάσισαν να το μαγειρέψουμε στην τάξη και να το φάμε. Από τα υποψήφια φαγητά που περιέχουν το σπανάκι, κέρδισε η σπανακόπιτα κι έτσι ζητήσαμε για άλλη μια φορά τη βοήθεια των γονέων της τάξης. Η κυρία 'Ελενα προθυμοποιήθηκε να μας βοηθήσει να φτιάξουμε την σπανακόπιτα και τα παιδιά της έδωσαν τα σπανάκια για να τα πλένει και να τα καθαρίσει.

Την επόμενη κιόλας μέρα η κυρία Έλενα έφερε τα σπανάκια καθαρισμένα και ζεματισμένα και ξεκίνησε η προετοιμασία της πίτας. 
Πρώτα είδαμε τα υλικά και μετά  ξεκίνησε η ετοιμασία της πίτας!
 

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, η μία ομάδα κατέγραφε τα υλικά
   


και η άλλη ομάδα πρόσθετε τα υλικά στο ταψί....
 
 
     







 
 Μετά από λίγο η πίτα μας ήταν έτοιμη και...
   
   
Π Ε Ν Τ Α Ν Ο Σ Τ Ι Μ Η !!!!


Αφού φάγαμε τη νόστιμη πιτούλα και πήραμε όλες τις βιταμίνες και το σίδηρο του σπανακιού, τα παιδιά ετοίμασαν ένα βιβλίο με ζωγραφιές για να ευχαριστήσουν και έμπρακτα την κ.Έλενα για την πολύτιμη βοήθειά της!


 

Νηπιαγωγείο εν όψ-e Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template and web hosting