Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Ανακύκλωση

 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) τα παιδιά πρότειναν διάφορους τρόπους για να σώσουμε τη Γη. Ανάμεσα στις προτάσεις τους ήταν και η  ανακύκλωση. Επειδή όμως δεν γνώριζαν όλοι τι ακριβώς είναι η ανακύκλωση και πως γίνεται, μας βοήθησαν να το καταλάβουμε καλύτερα η Μένια η Αλουμινένια, ο Τόνυ το Χαρτόνι, η Λίτσα η Γυαλίτσα και η Ρία η Μπαταρία, ήρωες του βιβλίου "Δωσ' μου μια δεύτερη ευκαιρία" της Χρυσάνθης Καραΐσκου απο τις εκδόσεις Διάπλαση.
Το κουκλοθέατρο μας άρεσε πολύ κι έτσι στη συνέχεια αναζητήσαμε πληροφορίες στο internet και επισκεφτήκαμε το site της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Για να δείτε τις πληροφορίες που συλλέξαμε κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο.


Έπειτα στη συνέχεια τα παιδιά ξεκίνησαν την ανακύκλωση μέσα στην τάξη με τα "σκουπίδια"που βρήκαμε στο σχολείο, χωρίζοντας τα "σκουπίδια" σε ομάδες ανάλογα με το υλικό τους.


 
Τέλος ζωγραφίσαμε το σήμα της ανακύκλωσης και φτιάξαμε το δικό μας "μπλε κάδο" με τα υλικά που μπορούμε να βάλουμε μέσα σε αυτόν, έτσι για να μας βοηθήσει να τα θυμόμαστε καλύτερα...

 

Νηπιαγωγείο εν όψ-e Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template and web hosting