Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Η ελληνική σημαία

 Αυτή είναι  η σημαία μας, η σημαία της Ελλάδας.

Βέβαια δεν ήταν πάντα έτσι... Κατά τη διάρκεια της Επανάστασης, κάθε τόπος στην Ελλάδα, είχε τη δική του σημαία. Να μερικές...

Αργότερα όμως, με τη δημιουργία του Ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους, αποφασίστηκε η σημαία της χώρας μας να είναι γαλανόλευκη όπως συνηθίζουμε να λέμε, δηλαδή γαλάζια και λευκή. Μπορείς να μαντέψεις γιατί; Τι είναι γαλάζιο και άσπρο στην πατρίδα μας; Η σημαία μας λοιπόν λένε πως είναι γαλάζια, σαν την υπέροχη γαλάζια θάλασσά μας και λευκή σαν τον αφρό της!

Τι άλλο παρατηρείτε; Έχει επίσης έναν σταυρό και 9 γραμμές. Γιατί λέτε να τα προσθέσανε και αυτά στην σημαία μας οι πρόγονοί μας; Τον σταυρό τον έβαλαν γιατί εδώ στην Ελλάδα είμαστε χριστιανοί και τις 9 γραμμές γιατί ήθελαν να κρύψουν σε αυτές ένα μήνυμα που μόνο εμείς οι Έλληνες θα ξέρουμε τι σημαίνει όταν βλέπουμε τη σημαία μας... Πάμε να αποκαλύψουμε το κρυφό της μήνυμα; 

  
Μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς τη δική σας σημαία! Πάρτε χαρτί και γαλάζιο μαρκαδόρο για σχεδιάστε 4 τετράγωνα για να σχηματιστεί ο σταυρός και 9 παχουλές γραμμές. Αν θέλετε εκτυπώστε τη σημαία και ξεκινήστε να βάφετε με το γαλάζιο μαρκαδόρο την πρώτη γραμμή, αφήστε την επόμενη λευκή, ξαναβάψτε την επόμενη κ.ό.κ. Στη μαύρη περιοχή τοποθετήστε το κοντάρι. Για κοντάρι μπορείτε να βάλετε ένα καλαμάκι με ένα ξύλο από σουβλάκι, ή να τυλίξετε μια κόλλα χαρτί και να δημιουργήσετε το δικό σας κοντάρι.
 
Εναλλακτικά, εκτυπώστε την παρακάτω σημαία, χρωματίστε τις βούλες με γαλάζιο χρώμα, βάλτε το κοντάρι στη μέση και κολλήστε τις δύο πλευρές.

 
Ελάτε κλείνοντας να τραγουδήσουμε και τον εθνικό μας ύμνο! 

 
 
 

Νηπιαγωγείο εν όψ-e Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template and web hosting