Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

Τις προηγούμενες μέρες διαβάσαμε στο σχολείο μας το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά, ο Χιονάνθρωπος και το κορίτσι. Μια ιστορία με έναν χιονάνθρωπο κι ένα κορίτσι, με ένα κορίτσι κι έναν χιονάνθρωπο... Ενός κοριτσιού που έφτιαξε ένα χιονάνθρωπο και του ζήτησε να μη λιώσει ποτέ. Ενός χιονάνθρωπου που αποφάσισε να κρατήσει την υπόσχεσή του και να μη λιώσει ποτέ... Είναι η ιστορία όλων των κοριτσιών που φτιάχνουν ένα χιονάνθρωπο και όλων των χιονάνθρωπων που ξεκινάνε κάποιο πρωί ένα μακρινό ταξίδι, ένα ταξίδι  για τον παγωμένο Βόρειο Πόλο…

 Αλήθεια, έχετε πάει ποτέ; Ξέρετε τι υπάρχει εκεί; Τι λέτε, θέλετε να πάμε όλοι μαζί; Ξέρετε που βρίσκεται; Είναι κοντά ή μακριά; Πως μπορούμε να πάμε εκεί; Τι θα χρειαστούμε; Βάλτε σκουφάκια, γάντια και μπουφάν και ξεκινάμε! Επιβιβαστείτε στο Πολικό Εξπρες!!!

 

Θέλετε να φτιάξουμε κι ένα ζεστό ρόφημα για να μας ζεσταίνει στο μακρύ ταξίδι μας; Θα χρειαστούμε ζεστό γαλατάκι και κακάο! Ανακατεύουμε καλά καλά και είμαστε έτοιμοι για το ταξίδι μας στο Βόρειο πόλο!


 

Αυτή είναι η Γη, που μοιάζει με μπάλα... Οι 2 άκρες της Γης λέγονται πόλοι! Στο πάνω μέρος της Γης βρίσκεται ο Βόρειος Πόλος και στο κάτω μέρος της βρίσκεται Νότιος Πόλος. Τόσο ο Βόρειος όσο και ο Νότιος Πόλος είναι καλυμμένοι όλες τις εποχές του χρόνου με χιόνι και πάγο και κάνει πάρα πολύ κρύο! Μάλιστα ο Νότιος Πόλος είναι ακόμα πιο παγωμένος από τον Βόρειο, γι 'αυτό και εκεί δεν κατοικούν άνθρωποι!

  

Ποιοι μένουν στον βόρειο πόλο; Έχεις δει τα σπίτια τους; Πως είναι τα ρούχα τους;

 
Οι Εσκιμώοι μοιράζονται τον Βόρειο Πόλο μαζί με κάποια ζώα... Ξέρεις μερικά;

 

 

Πάμε να παίξουμε και μερικά παιχνίδια για να τα μάθουμε καλύτερα!

Πάμε να θυμηθούμε ποια ζωάκια συναντήσαμε στους πόλους της γης...
 

Νηπιαγωγείο εν όψ-e Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template and web hosting