Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Αράχνη

Όλοι μας έχουμε δει από κοντά ή από μακριά την αράχνη που υφαίνει τον ιστό της με τόση υπομονή... Αλλά για να την δούμε λίγο πιο προσεκτικά... Τι λέτε, είναι η αράχνη έντομο;
Είπαμε πως τα έντομα έχουν 6 πόδια, κεφάλι, θώρακα και κοιλιά.
Η αράχνη πόσα πόδια έχει; Είναι χωρισμένη σε κεφάλι, θώρακα και κοιλιά; 
 Πολύ σωστά! Η αράχνη έχει 8 πόδια και το κεφάλι της είναι ενωμένο και τον θώρακα, οπότε δεν είναι έντομο! Σύμφωνα με τα βιβλία ανήκει σε μια άλλη ομάδα, στα αρθρόποδα. Περισσότερες πληροφορίες για την αράχνη θα βρείτε στο wikipedia
 Πάμε να παίξουμε ένα παιχνίδι με την αράχνη!
Η ΑΡΑΧΝΗ - ΓΛΩΣΣΑ
Η αράχνη με τα 8 της πόδια πλέκει και υφαίνει τον ιστό της με μεγάλη μαστοριά! Είναι πολύ προσεκτική και αφού φτιάξει τον ιστό της, κρύβεται και περιμένει κάποιο έντομο να εγκλωβιστεί εκεί για να το αιχμαλωτίσει και να το φάει!  
 


Χαρακτηριστικό είναι το παραμύθι του Έρικ Καρλ "Μια πολύ απασχολημένη αράχνη"
 Το ταλέντο της αράχνης στην ύφανση, τράβηξε την προσοχή των ανθρώπων από την αρχαιότητα ακόμα, έτσι έφτιαξαν γι' αυτήν έναν αρχαίο μύθο. Ο μύθος της αράχνης ενέπνευσε πολλούς καλλιτέχνες που τον ζωγράφισαν όπως τον φαντάστηκαν. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τον μύθο μέσα από έργα γνωστών καλλιτεχνών.
 
 Όποιος θέλει μπορεί να δει τον μύθο και σε κινούμενο σχέδιο
 
Αποστολή σας για την επόμενή μας συνάντηση είναι να ζωγραφίσετε κι εσείς, όπως οι σπουδαίοι καλλιτέχνες, ότι σας άρεσε από το μύθο της Αράχνης και να μας το παρουσιάσετε.
Σας αποχαιρετούμε με το τραγουδάκι της αράχνης και με μερικές πολύ ενδιαφέρουσες κατασκευές!!!
 


 


 

Νηπιαγωγείο εν όψ-e Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template and web hosting