Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Ταξίδι στην Ευρώπη 4 - Ελλάδα

Ο χάρτης μας δείχνει τη διαδρομή της επιστροφής! 
Η όμορφη Ελλάδα μας, ανοίγει την αγκαλιά της για να υποδεχτεί τους πολυταξιδεμένους πειρατές της! Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να τελειώσουμε το ταξίδι μας χωρίς να επισκεφτούμε τον πανέμορφο Παρθενώνα στην πρωτεύουσά μας, στην Αθήνα!
Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, περπατήσαμε στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, μπήκαμε στο ναό της Αθηνάς και παρατηρήσαμε από "κοντά" τα κατασκευαστικά μυστικά των αρχαίων Ελλήνων. Θαυμάσαμε την απίστευτη αρχιτεκτονική του και τον ζηλέψαμε τόσο πολύ που και τα παιδιά προσπάθησαν να φτιάξουν το δικό τους Παρθενώνα.

Τα παιδιά απεικόνισαν πολύ σωστά το ορθογώνιο σχήμα του, τους κίονές που ήταν φτιαγμένοι απο πολλούς κυκλικούς δακτύλιους αλλά και τα τριγωνικά αέτωματά του.




Από τα βιντεάκια που βρήκα στο διαδίκτυο είδαμε την ιστορία του να ζωντανεύει, παρακολουθήσαμε την χρονική και ιστορική του εξέλιξη και μάθαμε πως ο Παρθενώνας την εποχή του Περικλή ήταν βαμένος με ωραία, ζωηρά χρώματα! Έτσι κι εμείς στο νηπιαγωγείο προσπαθήσαμε να μαντέψουμε με τι χρώματα ήταν βαμένος και να απεικονίσουμε στις εργασίες μας!







Το ταξίδι μας στην Ελλάδα συνεχίζεται! Επόμενος σταθμός μας η Θεσσαλονίκη και ακολουθεί και η εκδρομή μας την Τρίτη 25/10 στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης όπου θα δούμε από κοντά κι άλλα ευρωπαϊκά μνημεία!


 

Νηπιαγωγείο εν όψ-e Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template and web hosting