Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Η μπέρτα της μάγισσας

Σήμερα παίξαμε ένα άλλο ομαδικό παιχνίδι γνωριμίας, που αρέσει πολύ στα παιδιά και το παίζουμε πολλές φορές κατά τη διάρκεια του χρόνου. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως δημιουργείται μια μικρή αναστάτωση απο τη χαρά και τον ενθουσιασμό των παιδιών, αλλά πραγματικά τα παιδιά το απολαμβάνουν τόσο, που πραγματικά αξίζει τον κόπο! 

Η μπέρτα της μάγισσας λοιπόν!
Αποτέλεσμα εικόνας για μάγισσα φρικαντέλα 

Για να παίξετε το παιχνίδι θα χρειαστείτε ένα ευφάνταστο κουτί, που μέσα θα βάλετε ένα μεγάλο κομμάτι ύφασμα (αρκετό για να σκεπάσει ένα τουλάχιστον παιδί) και το "γράμμα της μάγισσας" που παραθέτω παρακάτω και εξηγεί τους κανόνες του παιχνιδιού. 

Ένας απο τους τρόπους που χρησιμοποιώ για να παρουσιάσω το παιχνίδι στα παιδιά είναι ο παρακάτω:
"Σήμερα καθώς ερχόμουν στο σχολείο βρήκα στο δρόμο αυτό το κουτί. Τι λέτε να έχει μέσα;" 
(ακολουθούν τα μαντέματα των παιδιών) 
"Θέλετε να το ανοίξουμε για να δούμε ποιος το μαντεψε σωστά;"
(ανοίγουμε το κουτί και διαβάζουμε το γράμμα)

Εξηγούμε στα παιδιά πως πρέπει να ξαπλώσουν στο πάτωμα και να κλείσουν τα μάτια για να έρθει η μάγισσα και να σκεπάσει με τη μπέρτα της κάποιο παιδί. Η/ο εκπαιδευτικός φοράει στην πλάτη της/του την μπέρτα, σκεπάζει κάποιο παιδί με τη μπέρτα και καλεί τα παιδιά να ξυπνήσουν και να μαντέψουν ποιό είναι το παιδί κάτω απο τη μπέρτα της μάγισσας. Μόλις το βρουν τα μάγια λύνονται και το παιδί εμφανίζεται ξανά, μαγικά!!! 
Μην ξεχάσετε να επισημάνετε στα παιδιά να ξαπλώνουν με προσοχή και να κλείνουν καλά καλά τα μάτια τους αλλιως η μάγισσα δεν θα έρθει...

Εύχομαι το παιχνιδάκι μου να αρέσει στους μαθητές σας, όσο άρεσε και στους δικούς μου μαθητές! Καλή διασκέδαση!

 

Νηπιαγωγείο εν όψ-e Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template and web hosting