Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Το κουνελάκι μας

Ο Χαράλαμπος μας έφερε στην τάξη ένα αξιολάτρευτο κουνελάκι! 
Όπως ήταν φυσικό τα παιδιά ξετρελάθηκαν και αποφάσισαν να το υιοθετήσουν!
Αρχικά του δώσαμε όνομα! Τα παιδιά πρότειναν πολλά ονόματα όπως Δίας, Αφροδίτη, Άρης αλλά μετά απο εκλογές επικράτησε το Μπαγκς Μπάνι. Με αυτή την ευκαιρία ξεσκονίσαμε λιγάκι και τα μαθηματικά μας, αφού συγκεντρώσαμε τα αποτελέσματα σε έναν πίνακα excel.
Στη συνέχεια ανατρέξαμε στο διαδίκτυο για να δούμε τι χρειάζεται ένα κουνελάκι για να μεγαλώσει σωστά. Τα παιδιά σημείωσαν σε ένα χαρτί αυτά που θα χρειαστούμε: κλουβί, τροφή, ροκανίδι, νερό, λαχανικά κ.ά. 
Πρώτο μας μέλημα ήταν το κλουβί του κουνελιού! Ρωτήσαμε τους γονείς των παιδιών μήπως έχει κάποιος κλουβί που δεν το χρειάζεται πια, κι ευτυχώς η κυρία Μαρία μας δάνεισε ένα υπέροχο κλουβί για το Μπάνι μας και την ευχαριστούμε θερμά!
 
Τα παιδιά έφτιαξαν μια ειδική γωνιά στην τάξη μας για να τοποθετήσουν το Μπάνι, τη γωνιά του κουνελιού! Φρόντισαν να είναι κοντά στο παράθυρο για να παίρνει καθαρό αέρα και φως, σύμφωνα με τις οδηγίες που βρήκαμε στο διαδίκτυο. 
 
Καθ'όλη τη διάρκεια της εβδομάδας τα παιδιά φρόντιζαν το Μπάνι, όμως αναρρωτηθήκαμε τι θα γίνει το σαββατοκύριακο ή τις αργίες που το σχολείο θα μένει κλειστό. Προτείναμε κάθε σαββατοκύριακο κάποιο παιδί να παίρνει το Μπάνι στο σπίτι του, να το φιλοξενεί, να το προσέχει και να το επιστρέφει τη Δευτέρα. Η ιδέα έγινε δεκτή με ζητοκραυγές! Με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων ξεκίνησε η διαδικασία φροντίδας του Μπάνι το σαββατοκύριακο. Τα παιδιά ετοίμασαν τη σακούλα με την τροφή και το ροκανίδι του κουνελιού και επιπλέον συνέταξαν οδηγίες για την οικογένεια που θα τον αναλάβει. Το κάθε παιδί έδινε τη συμβουλή του κι εγώ την κατάγραφα σε ένα κείμενο word.

Ο Μπάνι έχει ήδη φιλοξενηθεί απο 6 οικογένειες που τον φρόντισαν και τον αγάπησαν όπως κι εμείς! 
Σας ευχαριστούμε θερμά!
 

Νηπιαγωγείο εν όψ-e Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template and web hosting