Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Το μήλο της Αφροδίτης

Συζητώντας για τον πλανήτη της Αφροδίτης θυμηθήκαμε και το μύθο για το μήλο της Έριδας και αποφασίσαμε να τον αναπαραστήσουμε!
Στο γάμο της Θέτιδας και του Πηλέα καλέστηκαν όλοι οι Θεοί εκτός απο την Έριδα. Τότε αυτή θύμωσε και αποφάσισε να τιμωρήσει τους Θεούς με ένα τάχνασμα. Πήγε στο γάμο κρυφά,   έγραψε ένα σημείωμα: "Στην ομορφότερη..." και το άφησε στο γαμήλιο τραπέζι μαζί με ένα μήλο. 
Όταν το είδαν οι θεές Ήρα, Αθηνά και Αφροδίτη, άρχισαν να μαλώνουν για το ποιά ήταν η ομορφότερη που θα έπαιρνε το μήλο.
 
Φώναξαν τότε το Δία για να τους πει ποιά είναι η ομορφότερη που θα πάρει το μήλο. Ο Δίας δε μπορούσε να διαλέξει γι'αυτό...
 
Ζήτησε απο τον Ερμή να τις πάρει απο το γάμο και να τις πάει στον Πάρη της Τροίας προκειμένου να αποφασίσει αυτός ποια είναι η ομορφότερη.

Η Αθηνά είπε στον Πάρη πως αν τη διαλέξει τότε θα τον κάνει σπουδαίο πολεμιστή...




η Ήρα πως θα τον κάνει σπουδαίο βασιλιά και η Αφροδίτη πως θα του δώσει την ομορφότερη γυναίκα της Ελλάδας για γυναίκα του!

Ο Πάρης διάλεξε την Αφροδίτη και της έδωσε το μήλο...


έτσι κι αυτή πήγε τον Πάρη στην ομορφότερη γυναίκα, στην Ωραία Ελένη.


Ο Πάρης θαμπώθηκε απο την ομορφιά της και την πήρε στην Τροία μακριά απο τον άντρα της το Μενέλαο. Μόλις όμως ο Μενέλαος κατάλαβε τι είχε συμβεί Θύμωσε πολύ...
και ξεκίνησε πόλεμο! Τον Τρωικό πόλεμο!


 

Νηπιαγωγείο εν όψ-e Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template and web hosting